Slow Food handler om å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse overfor dyr, natur og mennesker.

Mathall i Oslo

Mathall Oslo

Matglade Oslofolk har besøkt mathaller i Sør-Europa, Stockholm og Paris og kommet hjem til sin slitne nærbutikk, og innsett at det er en dimensjon som mangler. Mathallen er nå planlagt etter idé fra svenske Saluhallen som ligger på Östermalm i Stockholm.

Ved Akerselvas vestre bredd mellom Telthusbakken og Studentsiloen er det planlagt en mathall for Oslo regionen. I fabrikklokaler hvor det før ble bygd broer blir det nå en mathall på over 2000 m2. - Å tjene til livets opphold eller tjene på livets innhold er innledningen på beskrivelse av visjonen til prosjektet som blir drevet frem av utbygger Vulkan Eiendom.

Utbyggingsområdet med adresse Maridalsveien 17 er på 63 000 kvadratmeter og mathallen er planlagt i 1. etasje i Gamle Broverksted. Bygget er på 4700 m2 og vil i tilegg knytte til seg spisesteder og fagmiljø innen mat. Mathallen skal preges av fagkunnskap, yrkesstolthet, matglede og opplevelse, skriver Vulkan Oslo på sine hjemmesider. Hallen er planlagt åpnet høsten 2009/ våren 2010.

AKTUELLE LINKER:
Les mer om prosjektet på nettsidene til Vulkan Oslo
Saluhallen på Östermalm i Stockholm
Gode utsalgssteder for mat i Oslo, Asker og Bærum
Her finner du og mat i Norge: Slow Food har en stor liste over småskala produsenter og matutsalg i Norge.

ANNEN INFORMASJON:
Saluhallen Östermalm
I Östermalmhallen ligger en kjøtthandler som er viden kjent for sitt velhengte kjøtt. Klikk deg inn på http://www.willyohlsson.se/ og se en informativ og opplysende filmsnutt om hvordan de lager sitt gullkjøtt.

Kjøtbasaren i Bergen
Se videosnutt fra mathallen i Bergen

Vist 1726 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det er kjempebra. Det er flotte gamle lokaler der som ikke brukes noe særlig nå. Det er egentlig veldig sentralt for å være så store ledige lokaler. Håper de virkelig satser fra dag en så hallen får nok “gravitasjonskraft” til å definere området som et sted å dra mere enn i ny og ne.

Men var det ikke noen som snakket om en mathall eller iallefall fiskehall i nærheten av aker brygge også? Synes å huske noe om at Røkkes navn var nevnt i den sammenhengen. Er disse planene helt avskrevet?

Er det noen som vet når Mathallen åpner? Dette ser jo svært spennende ut!

Nye bilder